in

Dva supersonična ruska bombardera Tu-22M3 vežbali udare na NATO snage

Dva ruska taktička bombardera Tu-22M3 vežbali su napad na NATO snage u istočnoj Evropi.

Par ruskih dalekometnih taktičkih bombardera Tu-22M3 izvršio je neočekivano patroliranje vazdušnim prostorom granica Unije Rusije i Belorusije, uvežbavajući tako udare na snage NATO, koje su odnedavno aktivno raspoređene u istočnoj Evropi.

Na video snimku koje je predstavila novinska agencija RIA Novosti vidi se proces patroliranja zapadnim granicama Unije. Tačna putanja leta ruskih taktičkih bombardera velikog dometa ostaje nepoznata, ali je verovatno da je, kao i ranije, prošao duž južne i zapadne granice Belorusije.

Za sada ostaje nepoznato da li su izvršene patrole povezane sa vojnim vežbama na teritoriji Belorusije. Stručnjaci napominju da se sam let poklopio sa početkom raspoređivanja jedinica SAD i NATO-a u istočnoj Evropi.

Treba napomenuti da lovci beloruskog ratnog vazduhoplovstva i ruskih vazdušno-kosmičkih snaga redovno patroliraju beloruskom granicom, što je zbog potencijalnih rizika od napada Alijanse.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE