in

“Đukanović potvrdio da stoji iza ekstremističkih pokreta u CG

Andrija Mandić je ocenio da je izjava Mila Đukanovića na konto ustoličenja mitropolita Joanikija najbolja potvrda da on stoji iza ekstremističkih pokreta u CG.

Mandić smatra da su ti, kako navodi, ekstremistički pokreti, usmereni protiv većinske Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

“Očigledno je da je Đukanović nezadovoljan brojem okupljenih na prošlom skupu na Cetinju pa sada ovom manipulativnom formulacijom da će i on možda biti jedan od njih na skupu, koji planiraju 5. septembra, razotkriva svoju nameru da pošalje poruku da treba da bude mnogo više demonstranata tog dana na Cetinju”, smatra Mandić.

On je dodao da bi bilo hrabro i viteški da Đukanović lično prijavi skup i preuzme odgovornost za sve što se tog dana može desiti na Cetinju.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je prethodno da je ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju dat, kako je naveo, neprimereno veliki značaj i izrazio nadu da će njegov apel da ustoličenje bude održano van Cetinja “čuti i uvažiti oni koji treba da ga uvaže”.

Djukanović je takođe rekao da će, ako ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ipak bude na Cetinju, 5. septembra biti u prestonici.

(tanjug)