in

Dodik: Na Republici Srpskoj je da izdrži Bajdenov mandat – Spreman sam na ličnu žrtvu

Milorad Dodik, lider SNSD, izjavio je da su predsednici SDS Mirko Šarović i PDP Branislav Borenović tražili od SAD i zapadnih zemalja da mu budu uvedene sankcije i da bude sklonjen sa političke scene.

“Bez obzira na sve, spreman sam na ličnu žrtvu. Cilj mi je da sačuvam Republiku Srpsku, srpski narod i njegova prava”, rekao je Dodik večeras novinarima u Donjoj Piskavici kod Banjaluke.

Dodik je naglasio da Republika Srpska ima prijatelje u EU i svetu.

“Ranije je bilo malo zemalja koje su bile spremne stati iza Republike Srpske, osim Rusije. Videćete sad u ponedeljak u EU kako to izgleda, u Savetu Evrope i na nekim drugim mestima”, izjavio je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH.

On kaže da se mora izdržati administraciju predsjednika SAD DŽozefa Bajdena jer ima još dve i po godine mandata, dok, kako ističe, specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar “više nema ništa”.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE