in

Daglas Mekgregor: “Putin to neće učiniti”

Predsednik Rusije Vladimir Putin neće bombardovati Kijev jer Rusi poštuju taj grad, rekao je bivši viši savetnik američkog ministra odbrane Daglas Mekgregor.

“Prvo, Kijev je drevni grad sa dugim i važnim verskim i kulturnim nasleđem, koje su Rusi uvek poštovali i poštuju ga. Tamo su letovali svi veliki ruski kompozitori i pesnici, svi značajni ljudi. Svi su išli u Kijev. Po mnogo čemu, ovo je praktično Jerusalim za ogroman broj ruskih pravoslavnih hrišćana, tako da on to neće učiniti”, rekao je Mekgregor.

“Drugo, nikad mu to nije trebalo. Sve je to velika laž koja je rano proklamovana, da Putin želi da obnovi Rusko carstvo. Ne. Niko ne želi da uzme i pročita šta piše u Minskim sporazumima”, dodao je on.

“Šta su Rusi hteli? Želeli su da se Rusi koji govore ruski, odnosno Rusi koji žive na istoku Ukrajine, od strane Ukrajinaca da se tretiraju kao ravnopravni partneri. Želeli su da im neko od Ukrajinaca dozvoli da govore njihovim jezikom, da žive u svojim zajednicama, a Rusi su želeli nezavisnost, de fakto nezavisnost (autonomiju) dveju republika na istoku i njihovo priznanje od strane Ukrajine”, rekao je Mekgregor.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(novosti.rs)