in

Britanski sekretar za odbranu: “Ako dođe do sukoba sa Rusijom, u Ukrajini neće biti britanskih trupa”

Britanski sekretar za odbranu Džejms Hepi rekao je da u slučaju bilo kakvog sukoba sa Rusijom u Ukrajini neće biti britanskih trupa.

Hepi je za Skaj njuz rekao da je uveren da je Rusija postavila artiljerijske i raketne sisteme koji bi joj omogućili da izvede iznenadni napad na Ukrajinu.

On je rekao da su britanski vojnici godinama učestvovali u misiji obuke u Ukrajini i da su za to vreme obučili hiljade Ukrajinaca.

“Obezbedili smo neke sisteme protivtenkovskog odbrambenog naoružanja, a neki od naših instruktora su krenuli napred da pomognu u obuci ukrajinskih vojnika o ovim sistemima naoružanja. Međutim, ako dođe do sukoba sa Rusijom, u Ukrajini neće biti britanskih trupa“, rekao je Hepi.

Ističući da je Rusija u fazi kada bi mogla iznenada da napadne Ukrajinu, Hepi je rekao da svi britanski građani treba hitno da napuste Ukrajinu i da ne čekaju vojne evakuacije poput onih koje smo videli u Avganistanu ovog leta.

Najavljujući da će i britanske trupe ovog vikenda napustiti Ukrajinu, Hepi je rekao da nijedan britanski vojnik neće učestvovati u mogućim sukobima u Ukrajini.

Britanska ambasadorka u Kijevu Melinda Simons takođe je na Tviteru rekla da britanska ambasada nastavlja da obavlja svoje osnovne aktivnosti.

“Ostajem u Kijevu i nastavljam da radim sa glavnim timom“, rekla je Simons.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(anadolu)