in

Boško Obradović: Otpor, a ne kapitulacija!

Boško Obradović: Otpor, a ne kapitulacija!

Otvoreni poziv svim patriotama u jedinstven blok za odbranu KiM u sastavu Srbije

Više je nego jasno da se zapadni pritisak na Srbiju oko KiM ubrzava i da je razlog tog ubrzanja ukrajinska kriza i mogućnost pobede Rusije, čime bi došlo do podele novih geopolitičkih karata u Evropi i svetu.

Zato se Zapadu žuri da završi sa zaokruživanjem kosovske nezavisnosti jer tako nešto neće biti moguće nakon pobede Rusije. Ono što je suština jeste da lažna država Kosovo nije nezavisna i da to ne može ni postati bez saglasnosti Srbije i dok ne postane članica UN.

A upravo je to cilj i smisao francusko-nemačkog predloga novog sporazuma o KiM, koji je u međuvremenu postao zapadnoevropski i američki, odnosno NATO plan za KiM. Traži se Srbin koji će to da potpiše i da prihvati da se Srbija ne protivi ulasku lažne države Kosovo u sve međunarodne organiazcije, a pre svega u UN.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Pravo pitanje nije šta su posledice ako Srbija ne potpiše francusko-nemački predlog, već šta su posledice ako ga potpiše?! Prihvatanjem da lažna država Kosovo uđe u sve međunarodne organizacije aktuelna vlast bi prekršila Ustav Srbije i srušila Rezoluciju 12 44 SB UN, na kojima počiva domaće i međunarodno pravo koje definiše KiM kao sastavni deo Srbije.

Dakle, najpre treba da odgovorimo ne na pitanje šta je rešenje za KiM već šta nije rešenje za KiM? A rešenje nije i ne sme biti odricanje od dela državne teritorije jer na tako nešto ne bi pristao niti jedan narod na svetu.

Na taj način bismo postali prva država u svetu koja se u miru odrekla dela svoje teritorije. A da ne govorimo o tome da ni tu ne bi bio kraj zapadnih ultimatuma i da bi odmah bio ispostavljen sledeći, bilo da je to uvođenje sankcija Rusiji ili podrška novim separatističkim tendencijama u Raškoj oblasti ili na jugu Srbije.

Gde su danas Vučićevi zapadni prijatelji u koje se kleo, od Makrona do brojnih nemačkih zvaničnika? Gde su sad njegovi dobro plaćeni zapadni savetnici poput Blera? Šta traži predstavnik SAD u pregovorima koje vodi EU i zašto onda tu nije i predstavnik Rusije?

Zašto nastavljamo pregovore u Briselu koji je na strani priznanja kosovske nezavisnosti i ne tražimo povratak daljih pregovora u SB UN, gde im je i mesto, i gde imamo saveznike u Rusiji i Kini? Jedino pravo rešenje za KiM je povratak južne srpske pokrajine u ustavno-pravni poredak Srbije.

Nije sporno da treba postići nacionalno jedinstvo, ali oko čega? Oko izdaje Kosova i Metohije, kako to predlažu Vuk Drašković, Vesna Pešić, Čedomir Jovanović i Nenad Čanak – sigurno ne! U svetlu novih ultimatuma sa Zapada nacionalno jedinstvo je potrebno upravo oko odbrane i očuvanja KiM u sastavu Srbije.

Čemu prihvatanje zapadne žurbe po ovom pitanju kada 2/3 čovečanstva ne priznaje kosovsku nezavisnost? Više od polovine država sveta je protiv priznanja lažne države Kosovo, 27 država je u međuvremenu povuklo priznanje, dok i u EU ima pet država koje su protiv priznanja.

I što je najvažnije, preko 80% građana Srbije je protiv ulaska u EU ako je uslov da se odreknemo KiM. Zar ćemo da se odreknemo naše Svete Zemlje zbog šopinga u Beču? Koja država je ušla u EU a da je prvo morala da se odrekne svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta?

Stav Srpskog pokreta Dveri i šireg nacionalnog okupljanja u kome su i Srpska koalicija NADA, Srpska stranka Zavetnici, Pokret za odbranu KiM, Srpska omladina za Kosmet i brojne istaknute javne ličnosti je jasan, kao i stav prozapadne opozicije koja ili ćuti ili se javno saglašava sa zapadnim ultimatumom.

Na potezu je vladajući režim koji treba da se izjasni: da li će putem Vuka Draškovića ili odbrane Kosova i Metohije. Ono što smo do sada čuli i videli govori u prilog priprema javnog mnjenja za potpisivanje NATO predloga, uz ogromne pretnje građanima Srbije šta nas čeka ukoliko to ne potpišemo.

Međutim, nismo dobili odgovor na pitanje da li je ucenjena Srbija ili je ucenjen Vučić? Ako je ucenjen Vučić odgovor je njegova ostavka i povlačenje iz politike kako bi Srbiju oslobodio takve ucenjivačke pretnje.

Ako je ucenjena Srbija, kakvu dilemu može uopšte da ima predsednik Srbije koji se zakleo na Ustavu i Jevanđelju da će „sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju” (član 114 Ustava)?

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(srbin.info)

The post Boško Obradović: Otpor, a ne kapitulacija! first appeared on WebTribune.