in

Bajden zvanično prihvatio obaveze iz Vašingtonskog sporazuma – “Svi američki ciljevi za Kosovo ostaju isti”

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je da je administracija predsednika Džozefa Bajdena zvanično prihvatila obaveze iz Vašingtonskog sporazuma.

On je rekao da nova administracija ima približno isti pristup Kosovu i Metohiji kao i administracija bivšeg predsednika Donalda Trampa.

“Svi američki ciljevi za Kosovo ostaju isti: mir, pravda, prosperitet. Mnogi su bili iznenadjeni kada je Bajdenova administracija, koja je promenila mnoge spoljnopolitičke inicijative prethodne administracije, formalno prihvatila obaveze Vašingtonskog sporazuma, jer smatramo da su napori za jačanje ekonomskih veza Kosova sa susedima, uključujući Srbiju veoma važni za ekonomsku budućnost Kosova”, rekao je Kosnet u intervjuu za sajt Kalkso, prenosi Ekonomija onlajn.

Američki ambasador je istakao da, iako su metode Trampove i Bajdenove administracije različite, opšti pristup Kosovu nije mnogo drugačiji. “Sveukupni pristup SAD prema Kosovu, nije se mnogo promenio već godinama, bez obzira ko je u Ovalnom kabinetu”, dodao je Kosnet.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(tanjug)