in

Bajden upozorio Rusiju na dalje posledice : Odgovorićemo na napad

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da će SAD odgovoriti na „napad“ Rusije na Ukrajinu.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin izabrao “rat sa predumišljajem” koji će dovesti do katastrofalnog gubitka života i ljudske patnje.

“Rusija je jedina odgovorna za žrtve i razaranje koje će ovaj napad izazvati, i SAD i njihovi saveznici će odgovoriti na ujedinjen i odlučan način. Svet će osigurati da Rusija odgovara”, rekao je Bajden, saopšteno je iz Bele kuće.

Bajden je rekao da će pratiti situaciju iz Bele kuće i da će nastaviti da dobija redovne informacije od tima za nacionalnu bezbednost.

“Sutra ujutro ću se sastati sa kolegama iz G7, a zatim se obratiti američkom narodu i najaviti dalje posledice koje će SAD i njihovi saveznici i partneri nametnuti Rusiji zbog ovog bespotrebnog čina agresije protiv Ukrajine i globalnog mira i bezbednosti.

Takođe ćemo se koordinisati sa NATO saveznicima da bi osigurali snažan, ujedinjen odgovor kojim se sprečava bilo koja agresija protiv Alijanse”, navodi se u saopštenju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE