in

Bajden izvodi tajnu operaciju u Ukrajini koja je suprotna ustavu SAD

Bajden izvodi tajnu operaciju u Ukrajini koja je suprotna ustavu SAD

Predsednik Džozef Bajden izvodi tajnu operaciju u Ukrajini koja je suprotna ustavu SAD, napisao je bivši sudija Vrhovnog suda Nju Džersija Endrju Napolitano u tekstu za Vašington post.

„Neka oprema koja je isporučena toliko je komplikovana za upotrebu da američki vojnici moraju lično da dolaze u Ukrajinu i obučavaju ukrajinske oružane snage“, rekao je on.

Prema rečima Napolitana, tajno prisustvo Amerikanaca predstavlja određene poteškoće. Instruktori su obučeni u civilno odelo, tako da je nemoguće govoriti o nekoj vrsti službene operacije.

Istovremeno, ruske trupe mogu pucati na njih ili ih optužiti da špijuniraju za Ukrajinu. Slična situacija je bila u Vijetnamu i označila početak katastrofe, podsetio je bivši sudija.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ustav jasno kaže da Kongres ne može da finansira rat u koji učestvuju Amerikanci, a koji on nije objavio“, naglasio je Napolitano.

Bez obzira kakvu opremu isporuče SAD, ukrajinske trupe neće moći da ostvare prednost na bojnom polju zbog nadmoći ruske vojske, zaključio je Napolitano.