in

Ana Brnabić ide na sastanak sa Klausom Švabom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić će se sutra u Ženevi sastati sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma.

Ona će se sastati sa osnivačem i izvršnim direktorom WEF-a Klausom Švabom i predsednikom Foruma Borgeom Brendeom. Kako je najavila, ovom prilikom biće potpisan ugovor o otvaranju Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu, 16. u mreži centara foruma u svetu i prvog u regionu Zapadnog Balkana.

U ime Vlade Srbije, Sporazum će potpisati direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, u prisustvu premijerke Brnabić i zvaničnika Svetskog ekonomskog foruma.

“To je veliko priznanje za sve što smo uradili na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje. Taj centar će početi sa radom 1. marta i biće povezan sa sličnim centrima koje Svetski ekonomski forum ima u svetu”, rekla je premijerka u izjavi za Tanjug ranije danas.

Premijerka je naglasila da je to “veliki vetar u leđa” svim planovima koja naša zemlja ima u oblastima razvoja veštačke inteligencije, biotehnologije, bioekonomije, biomedicine i bioinformatike.

Fokus u radu Centra biće na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu.

Bliži pogled na Veliki reset: Lažna utopija koju su nam prodali šarlatani

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(tanjug)