in

Amerika proglasila pobedu: Štampaćemo dolare i to je to ..

Amerika proglasila pobedu: Štampaćemo dolare i to je to ..

Američki predsednik Džo Bajden proglasio je pobedu nakon što je dvostranački dogovor o podizanju gornje granice duga prošao oba doma Kongresa.

Predsednik je pohvalio republikanske i demokratske pregovarače i pohvalio predsednika parlamenta Kevina McCarthyja koji je radio s njim na dogovoru, koji su postigli samo nekoliko dana pre nego što je ministarstvo finansija trebalo da ostane bez novca za plaćanje državnih računa.

Ali čak i dok je zahvaljivao svojim političkim protivnicima, Bajden je ukazao na razlike.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Republikancima se to možda neće svideti, ali pobrinut ću se da bogati pošteno plate svoj deo. Vratiću se i uz vašu pomoć, pobediću“, rekao je.

Obraćanje u Ovalnom kabinetu mu je omogućilo da direktno razgovara sa američkim narodom, ne u vreme trenutne krize, već da izveštava, kako je rekao zemlji, o izbegnutoj krizi.

„Niko nije dobio sve što je želio, ali američki narod je dobio ono što je trebao. Sprečili smo ekonomsku krizu, ekonomski kolaps“, naglasio je i dodao da planira da potpiše zakon o kompromisu o gornjoj granici duga.


Zakon, koji uključuje ograničenja potrošnje i neke promene energetskih dozvola i socijalnih programa, prošao je u oba doma Kongresa velikom većinom.

Bajdenov potencijalni republikanski konkurent, međutim, osudio je dogovor o gornjoj granici duga. Bivši predsednik Donald Tramp rekao je da bi dopustio bankrot pre nego što bi pristao na ustupke koje su republikanci učinili.

(Index.hr)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 


The post Amerika proglasila pobedu: Štampaćemo dolare i to je to .. first appeared on WebTribune.