in

Američke trupe u Siriji napadnute dronovima

Dron, koji je poleteo iz pravca sirijske vazduhoplovne baze „Tijas”, udario je u američku vojsku.

Pre nekoliko sati, neidentifikovana bespilotna letelica podignuta je u nebo iz pravca avio-baze Tijas, koja je ušla u vazdušni prostor baze Al-Tanf pod američkom kontrolom i zadala najmanje jedan udarac.

Ovo je prvi napad sirijske vojske na američku vojnu bazu u nekoliko godina. Istovremeno, tvrdi se da je napad sirijske bespilotne letelice odgovor na akcije Sjedinjenih Država, koje su takođe direktno učestvovale u napadu na vazdušnu bazu Tijas u sirijskoj provinciji Homs, zajedno sa izraelskom vojskom.

Štaviše, izvor tvrdi da je reč o nekoliko bespilotnih letelica, iako za sada postoji samo potvrda da je udare izveo samo jedan dron.

„Danas su neidentifikovane bespilotne letelice napale američku bazu u Al-Tanfu. Poslednja dva vazdušna napada na sirijsku vojsku izvedena su iz regiona Al-Tanf, verovatno je ovo odgovor Sirije “, izvestile su sirijske agencije.

Prema podacima koje je objavila grupa Slobodna sirijska armija, koja aktivno sarađuje sa Sjedinjenim Državama, napad je izveden pomoću bespilotnih letelica kamikaze.

Ovo, s obzirom na činjenicu da u naoružanju Sirije nema takvih bespilotnih letelica, sugeriše da je napad izvela iranska vojska, koja je prethodno obećala Sjedinjenim Državama i Izraelu da će osvetiti za napade.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs