in

ALEKSANDAR DUGIN: Neprijatelji Rusije su je podlo ubili, moja ćerka je položila svoj život na oltar

Ruski biznismen Konstantin Malofejev objavio je na Telegramu prvu izjavu filozofa Aleksandra Dugina nakon ubistva njegove ćerke Darije.

„Kao što svi znate, kao rezultat terorističkog napada koji je izvršio nacistički ukrajinski režim, moja ćerka Darija Dugina je brutalno ubijena eksplozijom pred mojim očima. Bila je lepa pravoslavna devojka, patriota, vojni dopisnik, stručnjak za centralne kanale i filozof. Njeni govori i izveštavanje su uvek bili duboki, utemeljeni i uzdržani. Nikada nije pozivala na nasilje i rat. Bila je zvezda u usponu na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, kradomice ubili“, navodi se u Duginovoj poruci na Telegramu.

On je naglasio “da se ruski narod ni takvim udarima ne može slomiti i da ukrajinski režim neće postići ono što želi”.

„Želimo samo našu pobedu. Moja ćerka je položila svoj devojački život na svoj oltar. Zato pobedite, molim vas“, dodao je on.

FSB je ranije saopštio da je ubistvo Darije Dugine rasvetljeno i da iza njega stoje ukrajinske tajne službe.

„Kao rezultat kompleksa hitnih operativno-istražnih mera, Federalna služba bezbednosti je rešila ubistvo ruske novinarke Darije Dugine, rođene 1992. godine“, naglasila je FSB. Specijalna služba je utvrdila da su „zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe“, a njegov izvršilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine.

Prema navodima FSB-a, ona je u Rusiju stigla 23. jula 2022. zajedno sa ćerkom Šaban Sofijom Mihajlovnom, rođenom 2010.

„Na dan ubistva Vovk i Šaban su bili na književno-muzičkom festivalu Tradicija, gde je Dugina bila počasni gost“, saopštio je FSB.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(Agencije)