in

Zverev spasio dve meč lopte i u zoru pobedio Bruksbija!

Aleksandar Zverev je u 4.54 časova po lokalnom vremenu savladao u sjajnom meču Džensona Bruksbija i izborio plasman u narednu rundu turnira u meksičkom Akapulku. To je duel, koji je najkasnije okončan u istoriji ATP tura. Nemac je u drugom setu, koji je trajao 111 minuta spasio dve meč lopte i na kraju slavio 3:6, 7:6 (12:10), 6:2.

Prvi set je prelomljen u osmom gemu. Tada je Amerikanac napravio brejk bez izgubljenog poena, poveo 5:3 i u narednom gemu stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu oba rivala su sačuvala svoj servis, iako su obojica imali nekoliko prilika za brejk. Bruksbi je čak pri rezultatu 5:4 spasio i set loptu i uspeo je da uvede meč u taj-brejk, gde je viđena prava drama.

Amerikanac je na 6:5 imao meč loptu na servis Zvereva. Izvukao se Nemac, a onda su usledile tri situacije u kojima je on imao set lopte. Ni tada nije pala odluka pa je na 10:9, Bruksbi imao novu šansu da okonča meč. Ponovo je Zverev našao izlaz vezao tri poena i uveo meč u odlučujući set.

Nemac je prvi put servis rivalu uzeo u trećem gemu trećeg setu. Iskoristio je prvu brejk loptu, poveo 2:1, a u narednom gemu potvrdio brejk za 3:1. Uprkos problemima i sa grčevima, sigurno je čuvao stečeno vođstvo, a onda još jednim brejkom u sedmom gemu praktično overio trijumf.

Duel je trajao ukupno tri sata i 22 minuta i najduži je u istoriji Akapulka. Za minut je nadmašen rekord koji su dan ranije postavili Kozlov i Dimitrov.

 

Tagovi