in

Volim da igram u Australiji, nadam se dobrom dočeku

Volim da igram u Australiji, nadam se dobrom dočeku

Australijan open je na programu od 16. do 29. januara.

Novak Đoković rekao je da se nada dobrom prijemu kod javnosti u Australiji, uoči grend slem turnira u Melburnu. 

„Posle onoga što se desilo prošle godine, nadam se da ću biti na pravi način dočekan i da će mi to pomoći da igram svoj najbolji tenis“, rekao je peti teniser sveta novinarima u Dubaiju, gde učestvuje na egzibicionom turniru. 

Đoković je početkom godine deportovan iz Australije, nakon što mu je tamošnji ministar za imigracije ukinuo vizu zbog mogućnosti da prisustvo nevakcinisanog igrača utiče na vakcinaciju protiv korona virusa u toj zemlji.  

Srpskom igraču je pored deportacije izrečena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju, ali je ta odluka poništena sredinom prošlog meseca. 

„U prošlosti sam uvek imao priliku da godinu u Australiji počnem veoma snažno i volim da igram tamo“, istakao je devetostruki pobednik Australijan opena. 

Pored Australijan opena Đoković je zbog propisa u vezi borbe protiv korona virusa ove godine propustio i Ju-Es open, poslednji grend slem u sezoni. Srpski igrač je dodao da bi voleo da mu karijera traje što duže. 

„Nemam baš neke brojke na umu. Stvari mi idu prilično dobro zasad. Ne mogu da se žalim. Tako da dokle god igram na ovom nivou, dok ima ‘vatre’, nastaviću dalje“, rekao je 35-godišnji teniser. 

Ukoliko bi osvojio Australijan open Đoković bi se izjednačio po broju titula na grend slem turnirima sa vodećim Rafaelom Nadalom, koji ima 22 trofeja. 

Tagovi