in

Viktor Troicki poziva decu u besplatnu školu tenisa

Važno je da svi dobiju šansu da treniraju omiljeni sport, što Mozzartov projekat omogućava.

Osvajač „salatare“ i tri ATP titule, nekadašnji 12. igrač sveta, a sada selektor Dejvis kup tima Srbije poziva decu na tenis!

Viktor Troicki bio je specijalni gost na otvaranju šeste Mozzartove besplatne škole sporta i to na terenima TK Crvena zvezda gde je pravio prve korake. Oko 70 mališana uzrasta od pet do osam godina dobilo je jedinstvenu priliku da trenira „beli sport“ bez plaćanja članarine, a čak i deca koja zbog raspusta nisu stigla na uvodni čas, mogu i dalje da se priključe školici prijavom na [email protected]

Pogedajte kako je bilo na prvom času:

Čak dva sata je aktuelni selektor bio sa mališanima, pokazivao im kako da drže reket, prebacuju lopticu, potom im je uručio diplome, potpisivao autograme, slikao se sa svima:

“U ovom uzrastu je najvažnije da se igraju, steknu mnogo drugara, a ako ih tenis zainteresuje, onda treba samo da budu vredni i rezultati će doći. Ja sam upravo završio karijeru, uspeo da ostvarim svoj san, a želim i svoj ovoj deci to isto”, rekao je Viktor. „Puno mi je srce što vidim ovoliko dece koja žele da treniraju tenis, pogotovo na ovom mestu, gde sam i ja pravio prve teniske korake. Hvala kompaniji Mozzart što je pokrenula projekat Besplatnih škola sporta, tako nešto nije postojalo u moje vreme. Smatram da svako dete treba da dobije šansu da se oproba u sportu koji voli, a ja ću se uvek rado odazvati da podržim ovakve sjajne akcije“.

Izvor : Promo/ Mozzart

Treninzi se održavaju subotom i nedeljom u naredna tri meseca, a decu na kraju očekuje i turnir.

“Naša škola ima dugu tradiciju i iz nje su potekli mnogi šampioni, nadam se da će se i sad pojaviti neki. Zvezda je najtrofejniji klub, deca će ovde imati dobre uslove za rad. Treneri će proceniti ko ima talenta, želje i afiniteta, a podsećamo da deca i dalje mogu da se priključe treninzima”, naglasio je Slobodan Vojinović iz TK Crvena zvezda.

Izvor : Promo/ Mozzart

Šesta Mozzartova besplatna škola sporta

Podsetimo, Mozzartova besplatna škola sporta je projekat pokrenut proletos u okviru kojeg su deca dobila priliku da šest meseci treniraju fudbal, košarku, odbojku i rukomet bez plaćanja članarine.

Izvor : Promo/ Mozzart

Na treninzima su decu posetili Aleksandar Katai, Dragan Stojković Piksi, Vesna Čitaković, Željko Rebrača, Stefan Jović, Ratko Nikolić, Dragan Škrbić, Vladimir Cupara, a najvredniji su dobili mesto na kampu kod proslavljenih sportista – Deki 5, Teo 4, Ratko Nikolić i Play Volley.

Izvor : Promo/ Mozzart

U avgustu su i mladi Novosađani dobili priliku da treniraju bez nadoknade kod Petra Puače, a na otvaranju školice posetili su ih prvotimci Zvezde Mirko Ivanić i Aleksa Vukanović.

Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a besplatni treninzi sada su omogućeni i deci koja žele da se oprobaju u tenisu.

Izvor : Promo/ Mozzart