in

Uz Novaka, Tim, Monfis i Hačanov na Srbija openu

Uz Novaka, Tim, Monfis i Hačanov na Srbija openu

Novak Đoković će biti prvi nosilac na Srbija openu, od 17. do 24. aprila, a nastupiće i nekadašnji treći teniser sveta Dominik Tim, zatim Gael Monfis, Karen Hačanov i Kristijan Garin.

Potvrđen je i nastup ostalih domaćih terena iz vrha – Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea.

Jedna od najvažnijih novina u odnosu na prošlogodišnji turnir jeste i da će mečeve ove godine publika moći da prati sa tribina od početka. Prvi dan kvalifikacija (17. april) biće besplatan za sve posetioce.

„Ponosni smo što smo prošle godine dobili najviše ocene za organizaciju čak pet profesionalnih teniskih turnira u Beogradu. Ove godine nastavljamo sa istim entuzijazmom i sigurni smo da će Beograd u aprilu biti centar tenisa i pravog sportskog duha”, izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković i dodao:

„Pored toga što ćemo imati publiku svaki dan na tribinama, prvi put ove godine otvaramo i navijačko selo u okviru koga će za sve posetioce biti organizovane različite aktivacije zabavnog karaktera poput mini koncerata i aktivnosti koje promovišu sport, porodična druženja i zdrave navike”.

Turnir će imati i važan ekološki doprinos jer će od svake prodate karte biti posađeno drvo i širom Srbije, tako da će sadnja trajati cele godine na mestima koja su za to određena od strane nadležnih službi.

Na ATP turniru serije 250 u Beogradu, u singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti „vajld kard“, a četvorica tenisera obezbediće učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji se održava 17. i 18. aprila.

U glavni žreb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.

Tagovi