in

“Uradićemo sve da Đoković igra u Indijan Velsu”

“Uradićemo sve da Đoković igra u Indijan Velsu”

Australijski open je teš prošao polovinu a već se razmišlja šta će se dešavati u nastavku sezone. Naravno, ključna tačka je da li će Vlada SAD promeniti propis o zabrani nevakcinisanim strancima da ulaze u tu zemlju.

Sva dešavanja iz Melburna pratite u BLOGU UŽIVO na sajtu Sport kluba.

– Biće sramota ako Đoković ne bude mogao da igra u Americi – ističe Tomi Has, bivši broj 2 ATP liste koji u Melburnu treba da učestvuje na turniru legendi.

*Novakova šetnja do četvrtfinala

Osim želje da gleda najveće asove na najvećim turnirima, Nemac ima još jedan motiv. On je direktor prvog mastersa 1.000 u sezoni, u Indijan Velsu. Svestan je kolika je razlika u interesovanju publike ako Nole igra ili ako ne igra. Svestan je i da njegov turnir, kao prvi iz serije velikih u Americi, ima najmanje šanse da vidi Đokovića.

– Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da mu omogućimo da igra u Indijan Velsu – dodaje Has. Naravno, ako se to dogodi, Nole bi mogao da igra i na ostalim američkim takmičenjima.

Nemac zna kakva je situacija ali ne gubi optimizam:

– Poslednja odluka je da do 10. aprila neće biti razmatrana promena tog propisa – podseća.- Ali zaista bi bilo lepo kada bi se predomislili i dozvolili mu da dođe da igra u Indijan Velsu i Majamiju.

Činjenica da se ova dva mastersa igraju u martu a da se Majami završava zaršava 2. aprila, dakle samo osam dana pre planiranog razmatranja ukidanja propisa o vakcini, daje nadu Hasu.

– On želi da igra i zato bi trebalo da mu daju šansu. Nadam se da ćemo ga imati na ovim turnirima. Zaista bi bila sramota ako mu ne dozvole da dođe.

Za Nemca nema dileme ko je najbolji na svetu.

– Ako Đoković bude zdrav, ne vidim kako može da se dogodi da ne bude opet broj 1. Naravno, ako ne bude igrao Indijan Vels i Majami, to će biti znatno teže.

Đoković u Americi nije igrao od poraza u finalu Ju-Es opena 2021. protiv Danila Medvedeva. U prošloj godini je izostao sa sva četiri mastersa (Indijan Vels, Majami, Kanadski open i Sinsinati), kao i sa Flašing Medouza. Teoretski, to ga je koštalo 6.000 poena koliko donose titule na svih ovih pet takmičenja. Naravno, možda ne bi pobedio na svih pet ali bi sigurno uzeo pregršt bodova, jer je na njima osvojio mnogo titula.