in

U Melburnu nisam ostavio srce na terenu

Danil Medvedev je prošao Feliksa Ože Alijasima i ušao je u finale US Opena. Iako se u momentu konferencije za medije nije znao rezultat meča Zvereva i Đokovića, novinari su u nekoliko navrata postavljali Danilu pitanja o Novaku.

Rus je od Srbina izgubio ove sezone finale Australijen Opena, a uz to još uvek nema niti jedan osvojeni Grend slem. Zato će Danil imati ta dva motiva kao najvažnija pred finale u Njujorku u kom će Novak Đoković želeti da ostvari kalendarski Grend slem i dođe do 21. Slem trofeja.

Što se mene tiče, ako uspem verovatno ću ući u istorijske knjige kao neko ko mu nije dozvolio da to uradi. Ali ne zanima me to, više se radi o njemu, to utiče na njega. Sigurno će osećati pritisak, sa druge strane to može da ga još i poboljša u važnim trenucima. Ne znam, možda će biti na drugom turniru, neki drugi put, on uvek da najbolje od sebe, i ovde znamo da će uradi sve da to i ostvari„, rekao je Danil Medvedev.

On smatra da je takođe naučio da bude bolji u taktičkom smislu posle poraza u Melburnu na početku sezone.

Igrao je drugačije mečeve pre mene i nisam bio spreman za to. Sada jesam. Biće interesantnije da se spremmim sa te taktičke strane. Shvatam da dajem sve od sebe ali osećam da nisam ostavio srce na terenu u Melburnu. Iako sam to želeo, nešto se nije pojavilo na tom meču. To ću probati da uradim na Artur Ešu sa nadam se 100 odsto navijača. Bez obzira na rezultat samo ću da pojačam temperaturu i da uradim najbolje što mogu bolje nego u Melburnu„, dodao je Danil.

Tagovi