in

U Australiji se uplela i politika

Novak Đoković je u ponedeljak odigrao prvi meč posle Australijan Opena na kojem mu nije bilo dozvoljeno da nastupa zbog toga što nije bio vakcinisan protiv virusa korona. U Dubaiju je savladao Lorenca Muzetija, a posle tog meča je dosta pričao baš i o događajima u Melburnu.

Šta god da se u Australiji dešavalo, završilo se. Novinari su u Dubaiju pokrenuli i priču o Novakovoj slici u svetskoj javnosti i Đoković je rekao da nije tajna da sarađuje sa PR stručnjacima iz raznih delova sveta. Kaže da pokušava da čitavu situaciju reši kako treba.

„Imam veliko iskustvo sa medijima, najviše zapravo sa sportskim medijima. Lako mi je da pričam sa vama, ali okolnosti u Australiji su eskalirale. Nije to bilo samo u vezi sa sportom. Bilo je i drugih sfera života, politika se uplela u ovaj slučaj. Naravno bilo mi je važno da budem spreman kada pričam sa medijima kako bih razumeo dinamiku onoga što pričam“, rekao je Novak Đoković.

Poručuje da je bilo dosta toga lošeg napisanog o njemu ali i da veruje da posle intervjua BBC stvari počinju da se menjaju.

Đoković je dobio i pitanje da li se saoseća sa Danilom Medvedevim koji je posle finala Australijan Opena rekao da je prestao da sanja svoj dečački teniski san zbog toga što je bio zgrožen reakcijama publike u finalu protiv Rafe Nadala.

“Pričali smo i dopisivali smo se posle finala. Tužan sam bio jer se on tako osetio jer je dete u tebi razlog da počneš da se baviš tenisom. Većina igrača uzme reket još kad su bili mali i zaljube se u sport i imaju strast prema tenisu. Sanjaju najveće stvari koje ovaj sport može da ponudi. Teško je progutati poraz posle vođstva 2-0 i razumem kako se oseća. Imao sam mnogo mečeva u kojima je publika bila protiv mene, to je deo sporta. Ne možeš da očekuješ da uvek budu uz tebe. Želim mu sve najbolje, uskoro će biti prvi na svetu. Žao mi je bilo što je tako komentarisao ali razumem ga”, dodao je Đoković.