in

Torino: Siner -Đoković 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) – Sport

Torino: Siner -Đoković 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) – Sport

Prvo je Đoković osvojio gem bez izgubljenog poena a onda je Siner uzvratio istom merom. Treći gem je osvojio Novak na svoj servis, ubedljivo. Vodi sa 2:1.  Tek u četrvrtom gemu došlo je do razmene udaraca ali je Siner uspeo da održi nivo- 2:2.  Zani8mljivo je da je tek u petom gemu Novak izgubio poen na svoj servis.  Ali osvaja gem i vodi sa 3:2.

Tek u šestom gemu došlo je do ozbiljnijeg okršaja. Novak ne koristi brejk, Siner se ne predaje lako, anulirea prednost i osvaja gem za nerešeno, 3:3. Publika frenetično pozdravlja svaki potez svog ljubimca.

Bez obzira obzira na sveĐoković osvaja svoj servis gem, 4:3. Nema brejka, Siner uzvraća, 4:4. Rune je danas rekao zanimljivu analizu: Kad igram najbolje, pobeđujem, ali to ne važi sa Đokovićem. „Igrao sam sjajno a izgubio sam“, rekao je Danac. No, Nole Sineru ne da da se razmahne. Vodi sa 5:4, bez većeg napora.

I u desetom gemu kreće u ofanzivu, da dobije set, 30:15, ali Siner se grčevito bori, 5:5.  I nastavlja ofanzivno i eto brejka, od 40:0 Đokovićevih, osvaja gem i ima 6:5.

U naletu Siner je imao tri set lopte i drugu je iskoristio za vođstvo 1:0 u setovima.

I drugi set je počeo osvajanjem gemova na svoj servis – 2:1 za Novaka. Ravnpravna igra se nastavlja – 2:2. u drugom setu. Scenario se nastavlja, bez brejka, 3:3.

Čini se da je Novak olko ispustio prvi set u finišu, sada vreba priliku da izjednači – 4:3. Rovovska borba se nastavlja — 4:4.

Bez izgubljenog poena Novak osvaja  deveti gem i ako uzme servis Sineru izjednačio bi se u setovima. Ali Siner uzvraća – 5:5. Nole ima šansu da izjednači 6:5.

Ipak će taj-brejk odlučiti pobednika seta ali možda i meča.  Novak dobija taj-brejk sa 7:5 i igra se treći set, posle dva sata i 5 minuta igre.

U trećem setu po jedan brejk osvojen i – 4:4.

Mlađi Siner u ovom iscrpljujućem meču je imao više snage ili motiva i izborio je tesnu pobedu. Novak u sledećem meču sa Hurkačem rešava da li ide u polufinale.