in

Težak posao i pobeda Đokovića

Težak posao i pobeda Đokovića

Novak Đoković imao je težak posao u drugom kolu turnira iz serije 250 u Adelejdu, ali je uspeo da savlada Kventina Alisa sa 2-0, po setovima 7:6 (7-3), 7:6 (7-5).

Alis, 26-godišnjak u kojeg su svojevremeno Francuzi polagali velike nade, odlično je počeo meč – napravio je brejk za 2:0, a onda se izvukao od 15-40 kako bi brejk konsolidovao.

Naredna dva gema na svoj servis Alis je dobio lako, ali Đoković je uspeo da se vrati na 3:5, u trenutku kada je rival servirao za set. Tada je Novak uspeo da vrati servise Francuza, da dočeka njegove greške i da bez izgubljenog poena napravio brejk, uz burnu reakciju.

U potonjem taj brejku imao je Novak psihičku prednost, osvojio je prvih pet poena i lako osvojio taj deo igra za vođstvo 1-0.

Drugi set bio je drugačiji, pošto u prvih devet gemova ni jedan ni drugi nisu bili ni blizu brejk lopte. Pri vođstvu 5:4 je Novak propustio dve uzastopne meč lopte: na prvoj je Alis imao i malo sreće pre nego što je dočekao Đokovićevu grešku, a na drugoj je rešio poen već prvim forhendom posle servisa.

Ipak, Novak je u taj brejku opet bio koncentrisaniji – odlučio je samo jedan mini brejk, na 5-5, posle kojeg je Đoković realizovao prvu meč loptu.

Protivnik Đokoviću u četvrtfinalu biće Denis Šapovalov, kojeg je savladao u svih sedam dosadašnjih međusobnih okršaja, mada je bilo i dramatičnih duela.

Kanađanin je u drugom kolu bio bolji od Rusa Romana Safijulina sa 6:4, 6:3.