in

Sud oslobodio Kirjosa krivične odgovornosti

Sud oslobodio Kirjosa krivične odgovornosti

Australijski teniser Nik Kirjos priznao je da je imao sukob sa bivšom devojkom Kjarom Pasari, koja ga je optužila za fizičko zlostavljanje.

Pasari je australijskog tenisera tužila 2021. godine, a nakon Kirjosovog priznanja sud u Kanberi je zaključio da nema krivične odgovornosi.

Kirjos je tokom svađe odgurnuo tadašnju devojku, a sudija je u obrazloženju ovaj fizički kontakt opisao kao „jednostavan čin gluposti i frustracije“ i zaključio da se ne radi o krivičnom delu.

Nik je nakon izrečene presude izjavio da je zahvalan sudu što je odbacio optužbe bez osude.

„Nisam bio sav svoj kada se to dogodilo, reagovao sam na tešku situaciju na način zbog kojeg se duboko kajem. Znam da to nije bilo ispravno i iskreno mi je žao zbog povrede koju sam joj naneo“, rekao je Kirjos.

Svađa se dogodila 10. januara 2021. godine. Tokom rasprave Kirjos je odgurnuo Kjaru, nakon čega je ona pala na trotoar i ogrebala kolena.

Kirjos se sutradan izvinio devojci, a to je, kako navodi njegov advokat, čin kojim je pokazao da je prihvatio odgovornost za svoje postupke.

Kjara Pasari je incident prijavila policiji u februaru iste godine, ali nije uložila zvaničnu žalbu.

Par se nakon toga pomirio, ali i ponovo raskinuo, nakon čega je Pasari podnela zvaničnu žalbu u decembru 2021. godine.

Prilikom izricanja presude sudija Bet Kembel je rekla da je Kirjos „mlad čovek koji je pokušavao da se izvuče iz naglašene emocionalne situacije i da je postupio u žaru trenutka „.

Nik Kirjos je na suđenje došao na štakama koje koristi nakon nedavne operacije kolena. Ta povreda ga je naterala da se povuče sa Australijan opena prošlog meseca.

Tagovi