in

Stres u privatnom životu, bilo je previše za mene

Iskusna beloruska teniserka Viktorija Azarenka iznenada je odlučila da napusti meč trećeg kola turnira u Majamiju u trenutku kada je gubila 6:2, 3:0 od 16-godišnje Čehinje Linde Fruhvirtove, 279. igračice sveta. Teniska javnost oštro je reagovala na ovakvu odluku 32-godišnje „Vike“, a ona se oglasila saopštenjem za javnost.

Azarenka je objasnila šta je bio uzrok odluke koja je šokirala publiku.

*Dobro igra Švjontek: Najbolja na svetu lako do pobede

„Nije trebalo da izađem na teren. Poslednje nedelje bile su izuzetno stresne za mene privatno. Poslednji meč me je iscrpeo, ali sam želela da igram pred sjajnom publikom koja mi je toliko pomogla. Želela sam da se odužim, ali to je bila greška. Napraviću pauzu, pa ću se vratiti. Izvinjavam se navijačima zbog ovoga što se dogodilo jer su bili sjajni i navijali su za mene. Uvek sam se radovala izazovu koje nosi nadmetanje, ali danas je za mene to bilo previše. Moraću da naučim nešto iz ovoga. Želela bih da čestitam svojoj protivnici i poželim joj mnogo sreće do kraja turnira i u čitavoj profesionalnoj karijeri“, stoji u saopštenju beloruske teniserke.

Viktorija Azarenka iza sebe ima izuzetno uspešnu karijeru, tokom koje je bila i prva igračica WTA liste, a dvaput je osvajala Australijan open – 2012. i 2013. godine.

Tagovi