in

„Što je teže, Novak više pokazuje svoje sposobnosti“

Nekadašnja najbolja teniserka sveta Žestin Enan ne krije da se divi Novaku Đokoviću zbog svega što je uradio u karijeri, a ističe da je način na koji se Srbin bori sa pritiskom ono što mu donosi prednost nad rivalima.

Sedmostruka grend slem šampionka već je istakla da je ono što Đoković radi u svojoj karijeri neverovatno, a sada je otkrila i šta to srpskog tenisera čini jedinstvenim.

„Svi mi šampioni volimo da se takmičimo. Ali on, više nego ostali. Imali i više sposobnosti? Očigledono da ima. On radi na svojoj motivaciji, hrani je“, ocenila je Enan.

„Rekla bih da je Novak čovek koji mnogo razmišlja o sebi. Ima sposobnost da razmišlja o onome što se dešava, da prihvati stvari i da se istovremeno protiv njih bori. Trudi se da razume situaciju i zbog toga mnogo razmišlja i naporno radi na sebi. On je veliki radnik. Ne samo u smislu da mnogo trenira. Konstantno radi na sebi, svojoj ličnosti. Ulaže u svoj lični razvoj. I to je nešto što mu može pomoći“.

Belgijanka je oduševljena načinom na koji se najbolji teniser sveta bori sa pritiskom.

„Svi volimo izazove, ali Novak još više. Što je teže, on više pokazuje svoje sposobnosti. On prihvata i voli nepovoljne okolnosti. To je njegova velika snaga. On kaže da je pritisak privilegija, koristi ga, na neki način mu je i potreban. I kao da postaje sve jači što je pritisak veći. To ga čini zaista posebnim“, zaključila je Enan.

Tagovi