in

Stigao je Nadala – da li Đoković može do vrha?

Stigao je Nadala – da li Đoković može do vrha?

Srpski teniser Novak Đoković je u Adelejdu došao do 92. titule u karijeri i tako se na četvrtom mestu večne liste izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Peti igrač sveta je u finalu takmičenja iz serije 250 posle velike borbe pobedio Sebastijana Kordu i još jednom dokazao da veliki šampioni turnire ne dele na velike i male i na bitne i one manje bitne. Novak je u Adelejdu ostavio celog sebe i tako nastavio poteru za još jednim rekordom.

Đoković se, dakle, izjednačio sa Nadalom, a ubrzo bi na poziciji broj tri mogao da prestigne Amerikanca češkog porekla Ivana Lendla, koji je karijeru završio sa 94 osvojena trofeja. Prva prilika da mu se približi će biti Australijan Open na kome je Nole devet puta slavio.

Drugo mesto na večnoj listi drži nedavno penzionisani Rodžer Federer sa 103 titule, dok je lider Džimi Konors sa 109 pehara.

Da li Đoković može da stigne i prestigne legendarnog Amerikanca, koji ima „samo“ osam Gren slem titula? Novak je, podsetimo, osvojio 21 trofej na najprestižnijim takmičenjima.

Pogledajte i zanimljive videe.

* Novak bes iskalio na svom boksu (VIDEO)

* „Šta da radim? Šta?!“ (VIDEO)

* Novak: Hvala mom timu što me trpe (VIDEO)

Tagovi