in

Stefanose, vidimo se za dva dana!

Stefanose, vidimo se za dva dana!

Srpski teniser Novak Đoković zahvalio se svom timu nakon plasmana u finale Australijan Opena, a osvrnuo se i na to koliko će biti spreman za finale sa Stefanosom Cicipasom.

„Sjajno, savršeno, na 110 odsto sam. Stefanose vidimo se za dva dana“, našalio se Novak pa nastavio:

„Naravno, ne možeš da budeš svež kao na početku turnira. Mnogo sati smo uložili i van sezone, mnogo rada, bilo je mnogo posla tu, da bismo mogli da igramo u pet setova. Iskustvo pomaže, ali na terenu je iz trenutka u trenutak, poen po poen, velika je bitka sa samim sobom, a onda i sa protivnikom. Nema mnogo dugih poena. Sačuvao sam malo nerve na kraju, i koncentraciju, udarao sam sve bolje i srećan sam što sam prošao u još jedno finale“.

Na današnji dan pre 15 godina Novak je prvi put u karijeri igrao finale i tada je pobedio Žoa Vilfreda Congu. Da li je tada zamišljao da će za 15 godina biti u još jednom finalu Australijan opena?

„Imam jaku maštu ali nisam zamišljao da će stvari ovako da ispadnu. Blagosloven sam i zahvalan, to je sve. Trudim se da uživam i cenim svaki taj trenutak. Bez moje porodice i tih stvari ove stvari ne bi bile moguće. Sam si, individualan je sport, ti preuzimaš odgovornost, zasluge i kritike, ali moram da odam priznanje i timu koji živi sa mnom iz dana u dan, ovo je njihov uspeh isto koliko i moj“.

Tagovi