in

„Sportiste ne treba kažnjavati zbog odluka političara“

„Sportiste ne treba kažnjavati zbog odluka političara“

Prvi čovek WTA Stiv Sajmon smatra da pojedinci ne bi trebalo da budu kažnjavani zbog ‘odluka autoritarnog rukovodstva’, usled zabrinutosti ruskih i beloruskih tenisera da li će moći da nastave da se takmiče.

WTA i ATP su teniserima iz Rusije i Belorusije dozvolili da se takmiče, ali kao neutralni sportisti, dok je Rusiji zabranjeno da učestvuje u Dejvis kupu i Bili Džin King kupu, zbog ruske invazije na Ukrajinu.

„Nikad ne znate šta budućnost donosi, ali nismo zabranili sportistima da se takmiče zbog političkih pozicija koje rukovodstvo njihovih država može zauzeti“, rekao je Sajmon.

Prvi čovek WTA istakao je da će organizacija morati da promeni svoj stav ukoliko vlasti određenih zemalja ne budu dozvolile ruskim i beloruskim takmičarima da uđu na njihovu teritoriju.

„Smatram da pojedinci ne bi trebalo da budu kažnjeni zbog odluka autoritarnog rukovodstva, koji radi užasne stvari“, dodao je Sajmon.

Podsećamo, u utorak se pojavila informacija da će Danil Medvedev morati da pruži ‘grancije’ da ne podržava ruskog predsednika Vladimira Putina ako želi da se takmiči na Vimbldonu.

Tagovi