in

Sav novac doniram vojsci svoje zemlje

Sav novac doniram vojsci svoje zemlje

U noći između utorka i srede na WTA turniru u Montereju igrala su se tri meča prvog kola, a najviše pažnje je, ne iz teniskih razloga, privukao duel Eline Svitoline i Anastasije Potapove. Ukrajinka je u emotivnom duelu koji zbog rata zainteresovao javnost, pobedila Ruskinju ubedljivim rezultatom.

Svitolina, prva nositeljka turnira, posle 64 minuta tenisa lako je slavila sa 6:2, 6:1, pa će u narednom kolu igrati protiv Bugarke Viktorije Tomove. Treba reći da Svitolina nije želela da nastupi u Meksiku dok svetske teniske organizacije nisu iznele stav o ratu u Ukrajini i odudile ga.

*Pobeda Jastremske: Volela bih da sam u UKR, tata je odlučio

„Danas je za mene bio veoma poseban meč, od samog starta sam morala da budem spremna za sve što može da se dogodi. Sav novac koji zaradim na ovom turniru doniraću ukrajinskoj vojsci. Ni za šta ne krivim ruske sportiste, oni nemaju nikakvu krivicu za sve ovo“, izjavila je 27-godišnja Elina Svitolina.

U ostali mečevima koji su se igrali u sredu ujutru zabeleženi su sledeći rezultati:

Petra Martić – Medison Kiz 5:7, 7:6 (3), 6:3;

Sion Mendez – Majar Šerif 1:6, 7:6 (2), 4:6.

WTA turnir u Montereju igra se na tvrdoj podlozi na otvorenom, pripada seriji WTA 250, a održava se od 2009. godine. Aktuelna šampionka je Lejla Fernandez – Kanađanka je u finalu 2021. godine savladala Viktoriju Golubić, a 2014. ga je turnir osvojila Ana Ivanović, dok su finala svojevremeno igrali Jovana Jakšić i Jelena Janković.