in

Sašin slučaj? I mene su tako diskvalifikovali…

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stao je u odbranu Aleksandra Zvereva, posle incidenta koji je Nemac napravio. Iako ne podržava takve poteze, ističe da se tokom istorije slično događalo i ostalim igračima.

Zverev je diskvalifikovan sa turnira u Akapulku, pošto je reketom udarao u sudijsku stolicu, revoltiran određenim odlukama tokom dubl meča.

Celokupna situacija izazvala je mnogo pažnje. Zato se i jedno od pitanja na Đokovićevoj konferenciji za medije, posle pobede nad Karena Hačanova u Dubaiju, odnosilo na to.

„Video sam šta se desilo, pročitao i Sašino saopštenje. Razumem frustraciju. Na terenu se nekada može svašta desiti. Ja sam u prošlosti pravio greške, imao izlive besa. Razumem kroz šta jedan igrač prolazi. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze“, rekao je Novak.

Što se odluke o diskvalifikaciji tiče…

“Mislim da nije previše oštra odluka. Verujem da je ispravna u datim okolnostima. Naravno, teško je za jednog igrača da bude diskvalifikovan. Pre godinu i po dana sam imao sličnu situaciju na Grend slemu (US open, aut.prim), kada sam diskvalifikovan jer sam slučajno pogodio linijskog sudiju. Shvatio sam da je to bila greška i morao sam da prihvatim”.

Postoji šansa da Zverev bude još drastičnije kažnjen.

“Siguran sam da će ATP pogledati snimak, uzeti izjavu od sudije i doneti odluku. Nikad nisam za to da se igrači diskvalifikuju, kažnjavaju i slično. Saglasan sam sa onim što je Saša napisao kasnije u saopštenju. Priznao je grešku, da je njegov potez bio loš i da je predaleko otišao. Podržavam ga u tome. Svi smo ljudska bića, imamo mane i pravimo greške. Nije on jedini koji je to uradio. Imamo mmnoge primere kada igrači udaraju reketom u sudijsku stolicu. To se dešavalo. Flaše, torbe, mnoge stvari su bacane. Mnogo loših reči upućivano. Sašin slučaj nije jedini takav”, zaključio je Đoković.

Novak u trećem kolu turnira u Dubaiju igra protiv Jiržija Veselog. Sve mečeve pratite uz Sport Klub.