in

Ruskinje osvojile Bili Džin King Kup

Teniserke Rusije osvajačice su Bili Džin King Kupa za 2021. godinu.

U velikom finalu Ruskinje su bile bolje od Švajcarske, a posao su završile u dva singl meča pa nije ni bilo potrebe da na teren izađu diblovi.

Prvu pobedu Rusiji donela je Darija Kasatkina koja je u dva seta, za 80 minuta igre, savladala Džil Belen Tajhman – 6:2, 6:4.

Veliko slavlje ruskih teniserki moglo je u Pragu da počne nakon trijumfa Ljudmile Samsonove nad Belindom Benčić.

Samsonova je slavila nakon preokreta i izgubljenog prvog seta u meču koji je trajao dva i po sata, a koji je Samsonova na kraju dobila rezultatom 3:6, 6:3, 6:4.

Samsonova je na teren izašla kao zamena za Anastasiju Pavljučenkovu što je objavljeno samo pola sata pred početak meča. Pavljučenkova je morala da odustane zbog problema sa levim kolenom.

Za Rusiju je ovo peta titula na Bili Džin King Kupu, kako sada ime nosi nekadašnji Fed kup, a prvi posle šest godina čekanja. Rusija je tako postala prvi šampion u novom formatu takmičenja pod njegovim novim imenom. Švajcarska nikada nije bila šampion reprezentativnog ženskog takmičenja.

„Ovo je za nas istorijski trofej, prošlo je dugo od kada kao tim u tenisu nismo ništa osvojili. Veoma sam ponosan na devojke i srećan sam zbog načina na koji su igrale i zbog njihovog uspeha. One su naši heroji, do ovog uspeha došle su zahvaljujući tome što su pravi tim i pravi prijatelji“, rekao je posle finala Igor Andrejev selektor reprezentacije Rusije.

Tagovi