in

Reakcije kolega… Mnogo me je to povredilo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je za BBC o vremenu provedenom u pritvoru u Australiji i istakao da su ga tokom tog perioda mnogo povredile reakcije njegovih kolega.

Novak je u pritvoru čekao konačnu odluke o učestvovanju na Australijan openu ili deportaciji, koja se na kraju dogodila.

„Reakcije kolega… To me je mnogo povredilo, osetio sam tu energiju, poglede ljudi koji se nalaze u zgradi. Razumeo sam da imaju percepciju na osnovu onog što saznaju iz medija. I ja nisam izašao javno jer sam rekao ranije da poštujem pravni postupak i Australijan open“, istakao je Novak za BBC.

Boravak u imigracionom hotelu u Melburnu nije bio nimalo prijatan.

“Ne želim da sedim ovde i da se žalim na uslove u tom centru jer sam ja ostao sedam dana. Osećao sam se bespomoćno, nisam mogao da koristim telefon tri ili četiri sata. Bilo je usred noći od jedan ujutru do devet ujutru, nisam spavao jer su me ispitivali svakih 30 minuta. Bilo je mnogo, mnogo intervjua koji su započinjali, a onda pauzirani kako bi neka osoba razgovara sa nadređenim. Trajalo je to čitavu noć. Prvo je to postavljeno, pa povučeno, pa onda je opet viza povučena, pa sam bio slobodan četiri dan i trenirao sam. Nisu to bili normalni dani treninga koje sam obično imao pre grend slem takmičenja, helikopter je leteo preko Rod Lejver arene tokom svakog treninga. Kamere su bude svuda”, dodao je Đoković.

Srbin je intervjuu za BBC saopštio i da se neće vakcinisati iako to bude uslov za učešće na svim velikim turnirima. Opširnije o tome na ovom linku.

Tagovi