in

Rafa mi je rekao da će igrati u Madridu

Rafael Nadal je u Indijan Velsu doživeo povredu zbog koje je propustio Masters u Monte Karlu i zbog koje propušta jedan od svojih omiljenih turnira u Barseloni. Međutim osvajač Australijen Opena bi mogao da se nađe u Madridu gde je četvrti ovogodišnji Masters.

Masters u Madridu je na programu u prvoj nedelji maja. Posle turnira u Beogradu i Barseloni sledi nedelja u kojoj će se igrati u Eštorilu i Minhenu, a kako su to turniri serije 250 Rafa nema razloga da na njima igra. Zato će imati sasvim dovoljno vremena da se spremi za Madrid i 2. maj kada počinje ovaj turnir.

„Moj nećak mi je rekao da će biti na turnir u Madridu“, kratko je rekao nekadašnji Rafin trener Toni Nadal.

Nadal je imao perfektan početak sezone jer je osvojio prvo turnir iz serije 250 u Melburnu, zatim je slavio i na Australijen Openu pa u Akapulku da bi ga povreda omela da dobije Tejlora Frica u finalu Indijan Velsa. Majami je Nadal svakako želeo da propusti zbog toga što je imao previše mečeva u poslednje vreme.

Ipak Španac se oporavlja od povrede rebra koju je zadobio u Americi i igraće u Madridu. Posle tog turnira sledi i Masters u Rimu koji se takođe igra na Rafinoj omiljenoj šljaci, a sve je to priprema za Rolan Garos. Na njemu će Nadal sigurno želeti da bude jer želi da vrati trofej u svoje vlasništvo. Aktuelni šampion tog Grend slema je Novak Đoković koji je Nadala 2021. godine dobio u polufinalu.

Tagovi