in

“Počeo sam da verujem posle RG, pritisak jeste privilegija”

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže da je zadovoljan svojim pripremama za US open i da obično igra dobro pod pritiskom.

„Osećam se dobro na terenu, priprem su prošle dobro. Uzeo sam dodatni odmor i nisam igrao u Sinsinatiju, kako je prvobitno bilo planirano, jer sam se posle dugog i uspešnog leta osećao iscrpljenim u svakom smislu. Olimpijske igre, nažalost, nisam završio s medaljom, ali bilo je divno iskustvo biti zajedno sa više od deset hiljada sportista. To je jedinstveno iskustvo za ceo život i mnogo je pozitivnog u svemu tome, mnogo može da se nauči“, rekao je Đoković.

Novak ističe da je inspirisan da u Njujorku odigra najbolje što može.

„Neću da kažem da je za mene ’sad ili nikad’, mislim da ću imati još prilika da osvajam slemove, ali ovo je jedinstvena prilika da uzmem kalendarski slem. S druge strane, ne treba da stavljam na sebe dodatni pritisak, i tako je veliki. Ipak, odličan sam pod pritiskom, to sam pokazao mnogo puta u karijeri. Pritisak je privilegija, stvarno to jeste, mi za ovo radimo celog života, da budemo u poziciji da ispišemo istoriju“.

Na pitanje kada je počeo da veruje da je kalendarski slem moguć, Novak je odgovorio:

„Posle trofeja u Australiji, ha-ha. Posle trofeja u Melburnu, koji je za mene tradicionalno dobar turnira, uvek čovek pomisli da ima dovoljno vremena do Rolan Garosa. Ipak, mislim da je Garos za mene najveća prepreka, osvojio sam ga drugi put u karijeri ove godine. Tada sam počeo da verujem. Znao sam da nemam mnogo vremena za Vimbldon, ali na travi se osećam komfornije, generalno su mi tu veće šanse nego na Rolan Garosu“.

U prvoj rundi US opena, Đoković će se sastati sa 18-godišnjim Dancem Holgerom Runeom.