in

Pet setova, pet sati, spašena meč lopta

Pet setova, pet sati, spašena meč lopta

Pet setova, četiri sata i 54 minuta sjajnog tenisa i pobeda Endija Marija protiv 13. favorita Australijan opena Matee Beretinija.

U jednom od najboljih mečeva koje smo gledali na ovogodišnjem Australijan openu, Endi Mari je upisao prvu pobedu protiv igrača iz top 20 na grend slemovima još od 2017. godine. Mariju je ovo bila 50. pobeda na Australijan openu u karijeri.

Na kraju, nakon gotovo pet sati bespoštedne borbe i spašene meč lopte Škot je pobedu upisao rezultatom 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6.

Uz jedan brejk i prvom i dva u drugom Mari je poveo 2:0 u setovima, ali Beretini nije želeo tako lako da ode iz Melburna. Jedan brejk u trećem setu vratio ga je u život, a četvrti set bio je posebna igra nerava – ni jedna jedina brejk lopta u 12 gemova, da bi Italijan u tajbrejku uveo meč u peti set.

U odlučujućem delu igre, Beretini je prvi došao do meč lopte, igrao se deseti gem, Beretini je imao brejk loptu, ali je na 30:40 promašio zicer i zapravo time otvorio vrata novom tajbrejku u kome je Mari poveo i 5:0 pre nego što se i ovaj deo duela pretvorio u veliku borbu koju je na kraju Mari dobio rezultatom 10:6 iskoristivši prvu meč loptu.

Mari će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Fabio Fonjini i Tanasi Kokinakis.

*Sva dešavanja sa Australijan opena pratite i u našem lajv blogu.

Tagovi