in

Odličan žreb za Đokovića u Melburnu

Odličan žreb za Đokovića u Melburnu

Novak Đoković u prvom kolu Australijan opena sastaće se sa Robertom Karbaljesom Baenom.

Đoković će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz duela Bolivijca Delijena i kvalifikanta, a prvi nosilac na putu mu je Grigor Dimitrov, koji počinje od Aslana Karaceva. U tom delu žreba je i Laslo Đere, koji u prvoj rundi igra sa kvalifikantom.

Novak je u četvrtfinalu izbegao i Medvedeva i Ože-Alijasima i Frica, a dobio je Rubljova, mada je veoma moguće da se tu nađu Nik Kirjos ili Holger Rune. Dancu je Filip Krajinović suparnik u prvoj rundi.

Kasper Rud projektovani je Novakov protivnik u polufinalu, Norvežaninu u četvrtfinalu ide Fric, a u tom delu žreba su i Davidovič Fokina, Beretini, Zverev… Tu se nalazi i Miomir Kecmanović, koji u prvoj rundi igra sa kvalifikantom, zatim sa pobednikom duela Džang – Šelton, dok bi u potencijalnoj trećoj rundi za rivala imao Frica.

Photo by Morgan Hancock/Getty Images

Nadal ima izuzetno težak posao od starta, pošto igra sa Džekom Drejperom, levorukim Britancem koji je u naletu, evo sada je dobio i Hačanova u Adelejdu. Druga runda Rafi donosi Nakašimu ili Mekdonalda, a prvi nosilac na putu nije naročito težak – Jošihito Nišioka.

Osmina finala Hačanov ili Tijafo, koji ga je savladao u Njujorku, a potencijalno četvrtfinale može da bude repriza prošlogodišnjeg finala – Danil Medvedev. Rus kreće od Đirona i u svom delu žreba ima Kordu, Šapovalova i Hurkača. Dušan Lajović na startu igra baš sa Šapovalovom.

Ceo žreb pogledajte OVDE.

Nadalov projektovani rival u polufinalu jeste Stefanos Cicipas, koji počinje od Kventina Alisa, od nosilaca su mu na putu Van de Zandshulp i Siner ili Muzeti, dok četvrtfinale donosi okršaj sa Feliksom, koji na svom putu ima Kamerona Norija. U tom delu žreba je i Borna Ćorić, koji na startu igra sa Jiržijem Lehečkom.

Turnir počinje u ponedeljak, a titulu brani Rafael Nadal, koji je prošle godine pobedio Danila Medvedeva sa 3-2 u setovima.