in

Novi broj jedan! Medvedev za 150 bodova ispred Đokovića

Novi broj jedan! Medvedev za 150 bodova ispred Đokovića

Danil Medvedev je novi svetski broj jedan. On je od ovog ponedeljka zvanično najbolji teniser sveta sa 8615 ATP bodova, dok Novak Đoković ima 150 bodova manje.

Posle Australijan Opena na kojem Novak nije nastupio jasno je bilo da će Srbin teško zadržati prvu poziciju. Ipak da je osvojio turnir u Dubaiju Đoković bi i dalje imao prvo mesto jer je Rus razočarao u Akapulku. Ispada da mu je polufinale tamo dovoljno da zauzme prvo mesto na svetu i da tu bude barem dve nedelje.

Inače Medvedev i Đoković nisu ugroženi na vrhu za sada. Treći na ATP listi je Saša Zverev sa 7515 bodova što je oko 1000 manje u odnosu na Novaka. Rafa Nadal je posle trijumfa u Akapulku izbio na četvrto mesto na listi i tako se zamenio sa Stefanosom Cicipasom. Andrej Rubljov je došao do šeste pozicije, a na sedmu je prebacio Matea Beretinija. Kasper Rud ostaje osmi, Feliks Ože-Alijasim deveti, a Hubert Hurkač je zamenio mesta sa Janikom Sinerom pa je sada ušao u top 10.

Marin Čilić je sledeći najbolji teniser iz regiona jer je trenutno na 24. mestu, a Rodžer Federer je blizu njega na 27. poziciji. Filip Krajinović je zaradio tri mesta ove sedmice pa je 41. igrač sveta, Dušan Lajović je 45, a Laslo Đere 49. Miomir Kecmanović je poput ovih srpskih igrača takođe napredovao na listi i sda je 56. igrač sveta.

Tagovi