in

Novaku ključa u venama zbog Rafe

Italijanski teniser Fabio Fonjini kaže da će Novaka Đokovića dodatno motivisati to što je Rafael Nadal osvojio Australijan open i stekao prednost po broju Grend slem titula.

Rafa je u Melburnu došao do 21. pehara iz najviše kategorije, čime se usamio na čelu večne liste ispred Novaka (20) i Rodžera Federera (20).

„Koliko poznajem Novaka, njemu sada ključa u venama. S jedne strane, biće i zadovoljan, jer su ovo stvari koje ga motivišu. Mora da je pomislio, “super, pobedio si, vidimo se u Parizu”. Novak je veoma takmičarski nastrojen, pokazao je to proteklih godina. Ipak, Rafa ako želi može u Parizu da osvoji i 22. Oni su neponovljiv fenomen u istoriji tenisa“, ističe Fonjini u razgovoru za Gazeta delo Sport.

Pohvalio je Italijan Nadala zbog dostignuća na Ozi openu, posle velikih problema sa povredama.

“On je neviđen borac. Teško je naći reči da se opiše to što je uradio, to su stvari koje samo najveći šampioni mogu da ostvare. Sećam se kako sam 2015. posle pobede nad Nadalom na US Openu pričao sa Hozeom Perlasom, koji je tada bio sa mnom. Dobra vremena… Rafa nikad ne odustaje, nije dovoljno samo da ga pobediš, ti moraš da ga iznuriš. On te tako troši na terenu, fizički i mentalno. Ponosan sam što sam ga dobio i u Monte Karlu. Samo Đoković i Federer su u stanju da zaustave tu takmičarsku vatru”.

Kad je reč o Velikoj trojci, Fabio nema dilemu čiju stranu drži.

“Ne bih da uvredim Rafu ili Noleta, ali ja sam rođen i ostaću kao “Federijano”. Ako bih morao da kupim kartu i biram koga ću gledati, onda bih je kupio zbog Rodžera”, priznaje Fonjini.

Tagovi