in

“Novaka je teško pobediti, svežiji je od Rafe”

“Novaka je teško pobediti, svežiji je od Rafe”

Španski trener Toni Nadal svestan je u kakvoj je poziciji njegov rođak Rafael, ali ne sumnja da će njegov nekadašnji učenik uraditi sve da osvoji trofej na Rolan Garosu.

„Nisam razgovarao sa njim o mogućem povlačenju. To je moja pretpostavka, ali trenutno ne namerava da se penzioniše,“ rekao je Toni Nadal, koji je nedavno izjavio da veruje da bi Gren slem u Parizu mogao da bude poslednji Rafin u karijeri.

Potom se osvrnuo na nadalovu borbu sa Novakom Đokovićem za prevlast kada je u pitanju broj osvojenih trofeja na četiri najveća turnira. Španac i Srbin su trenutno izjednačeni sa po 22 pehara.

„Srbina je stvarno teško pobediti jer je Nole svežiji. Nadam se da će Rafa imati priliku na Rolan Garosu, na svom turniru. Videćemo šta će biti nakon Pariza. Uostalom, teško je rivalstvo protiv velikog šampiona poput Đokovića. Sada se ne radi o osvajanju ovog ili onog turnira, nego o nastavku borbe. Ostaje mu da nastavi da radi ono što voli, na šta je navikao od malih nogu.“

Toni ne sumnja u svog rođaka i pored očiglednih zdravstvenih ograničenja.

„Treba da iskoristi svaku priliku za osvajanje trofeja. Znajući da je njegova karijera već izvanredna, spreman je za ovaj poslednji napor,“ istakao je španski trener.

Nadal je osvojio rekordnih 14 pehara na Rolan Garosu, a trenutno se oporavlja od povrede zadobijene na Australijan Openu.

Tagovi