in

Novak: Maroš je deo porodice; Vajda: Ostaje podrška Novaku

Novak: Maroš je deo porodice; Vajda: Ostaje podrška Novaku

Srpski teniser Novak Đoković zahvalio je Marjanu Vajdi na celokupnoj saradnji tokom prethodnih 15 godina i poručio da će Slovak uvek ostati deo njegove porodice.

Da Đoković i Vajda završavaju saradnju dogovoreno je još po završetku prošlogodišnjeg ATP finala u Torinu. U utorak je sve i ozvaničeno.

„Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice. Ne mogu dovoljno da mu zahvalim za sve što je uradio za mene“, istakao je Novak.

Vajda je tokom svih nemilih dešavanja u Australiji stao u Đokovićevu odbranu. Podršku će mu pružati i u budućnosti, sudeći prema izjavi.

“Tokom zajedičkog rada sa Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima”, poručio je 56-godišnji trener.

Slovački stručnjak više od 15 godina bio je integralni deo Đokovićevog života, pošto su počeli da rade zajedno pre Rolan Garosa 2006. godine i otad su bili skupa, uz izuzetak jedne pauze, od aprila 2017. do aprila 2018. godine. Vajda je bio deo tima za svaku od Đokovićevih 20 grend slem titula.

Tagovi