in

“Novak jedan od najjačih, videćemo kako će reagovati”

Novak Đoković jedan je od najjačih sportista sveta, ali je ono sa čime se suočio u Australiji bilo potpuno drugačije od svega što je doživeo u karijeri, ističe legendarni Ričard Krajiček.

Srpski teniser nije mogao da učestvuje na Australijan openu, pošto je odlukom vlasti deportovan iz Melburna posle dva sudska procesa.

„Ono što se dogodilo u Australiji je teško palo Novaku i biće zanimljivo pratiti šta se dešava u Dubaiju. Obično bismo rekli da će ga ovo motivisati i da ne želite da igrate protiv njega, ali sada je drugačije. On je navikao da se bori na terenu sa publikom, sa protivnikom, nekada i sa samim sobom. Ali ovo je bilo teže. Potpuno drugačiji pritisak, nego kada publika navija protiv vas ili kada se suočavate sa meč loptom rivala na Vimbldonu“, istakao je Krajiček.

“Ali znate šta, on je jedan od najjačih momaka koje sam ikada video u sportu i možda će ga ovo zaista motivisati. Teško je reći kako će reagovati na sve”.

Đoković se kroz karijeru suočavao sa teškim situacijama, a neretko je u važnim mečevima publika bila na strani njegovih rivala.

“Za Đokovićev uspeh su delom zaslužni i Federerovi navijači. Oni su u njihovim mečevima toliko navijali za Rodžera, misleći da mu pomažu, a zapravo su pomagali Novaku”, smatra Krajiček.

Srpski teniser će prve mečeve ove sezone odigrati na turniru u Dubaiju, koji počinje 21. februara.