in

„Novak ima želju nešto da dokaže, veliki je favorit“

„Novak ima želju nešto da dokaže, veliki je favorit“

Sedmerostruka osvajačica Gren slem turnira Žastin Enan smatra da je Novak Đoković veliki favorit za osvajanje titule na Australijan Openu.

Srpski teniser je devet puta slavio u Melburnu, a ukoliko i ove godine osvoji trofej sa 22 Gren slem pehara na večnoj listi će se izjednačiti sa Rafaelom Nadalom.

„Đoković je gladan. Verujem da će i ovde, kao i na mnogim drugim Gren slemovima, biti neprikosnoveni favorit. Poslednjih godina pokazao je želju za pobedom koju je malo ko ikada imao. Sada ima i želju za osvetom jer su mu poslednjih godinu i po dana iz raznih razloga bili izuzetno teški,“ rekla je nekadašnjia prva teniserka sveta i nastavila:

„Njegova odluka je da se ne vakciniše, što je dovelo do izolacije sa turneje. To je bila njegova lična odluka i moramo da je poštujemo. I prihvatio je posledice odluke. Kad je mogao da igra, bio je vrlo dobar.“

Graham Denholm/Getty Images

Još je razloga zbog kojih Belgijanka veruje Đokoviću.

„Novak je u 2023. u savršenoj fizičkoj formi i ima želju nešto da dokaže. Mnogo toga se može dogoditi, ali verujem da je Đoković apsolutni favorit,“ naglasila je Enan.

Australijan Open počinje 16. januara.

Tagovi