in

Noga je dobro, ali nije idealno

Noga je dobro, ali nije idealno

Srpski tensier Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Australijan opena pobedivši Španca Roberta Karbaljesa Baenu u utorak, a okupljene novinare posle meča najviše je zanimalo zdravstveno stanje osvajača 21 grend slema. Đoković od turnira u Adelajdu vuče povredu zadnje lože, zbog koje je imao problema i sa ritmom treninga.

Novak je posle više od dva sata igre u “Rod Lejver areni” slavio rezultatom 6:3, 6:4, 6:0.

*Svoj na svome: Novak se pobedom vratio na AO!

“Noga je dobra, nije idealno, ali se bližimo tome. Nisam imao mnogo treninga poslednjih dana, nadam se da će stvari biti dobre od prvog do zadnjeg poena. Osećao sam se volje kako je meč napredovao, treći set je bio sjajan”, kazao je Novak Đoković.

Đoković se posle jedne godine pauze vratio na turnir na kojem je beležio najveće uspehe u karijeri.

“Teniske loptice su se promenile, sa više razmena loptica je sve veća, raščupana… Videćemo duže mečeve nego prošle godine, videli ste da je Rud dugo bio na terenu. Videćete na velikim terenima jer se brzina nije menjala u odnosu na prošlu godinu, na spoljnim terenima je brzina veća”, kaže Đoković.

Ogromnu je poršku navijača Đoković imao u Melburnu.

“Veoma sam to cenio, osećao sam dobrodošlicu. Pogotovo velika srpska zajednica, pokazala mi je toliko ljubavi i podrške, nisam mogao da tražim nista više na početku turnira od igre i podrške navijača.”

Novakovi roditelji Srđan i Dijana od 2008. i prvog osvojenog grend slema nisu bili u Melburnu na Australijan openu – zbog čega?

“Nije baš iza ugla u odnosu na Srbiju, Australija je daleko. Dolaze da me gledaju na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali su US Open i AO predaleko. Jedini put kada su bili bila je ta 2008. godina, pričali smo o stvarima koje smo doživeli zajedno pre 15 godina, nadam se da će moći da ostanu do kraja i da na kraju slavimo”, kaže Đoković.

Ako osvoji titulu, Đoković će se izjednačiti sa Rafom Nadalom na prvo mestu večne liste kada su osvojevni grend slemovi u pitanju, imaće 22 titule na četiri najveća turnira.

“To su samo brojevi na kraju krajeva. Bitno je da osećam da se približim što je više moguće, da iskoristim prilike i postignuća koji su tu kao motivacija, kao cilj koji postavljam, kao zvezdu vodilju, ali i svakodnevne zadatke da ostanem u sadašnjosti da bih pokazao sve što mogu. Bio sam u situaciji da igram za istorijske stvari, ima sam više uspeha nego neuspeha, dobro sam sa tim izašao na kraj. Videćemo kako će biti sada.”

U narednom kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz meča Ugo Delijen – Enco Kuko.