in

Nisam prekršio pravila i ne kucam poruke u toaletu

Posle pobede nad Endijem Marijem Stefanos Cicipas nije prihvatio kritike da je previše odugovlačio između poena u tom duelu koji je otišao u pet setova. Grka je Endi Mari optužio da nekada pravi preduge pauze među poenima, da nije tražio medicinski tajm-aut kada je bilo zgodno, kao i da nije trebalo toliko vremena da provede u toaletu između četvrtog i petog seta.

Novinare je posle meča odmah zanimalo Stefanosovo mišljenje o optužbama Endija Marija. Škot je Grka optužio za odugovlačenje i poručio mu je da ga više ne poštuje.

Ako je ima nešto onda treba to da mi kaže. Treba nas dvojica da pričamo i da hvatimo šta nije dobro. Nisam prekršio bilo koje pravilo. Igrao sam po pravilima. Deifinitivno treba da popričamo. Ne znam kako se protivnik oseća kada igra protiv mene. To mi nije prioritet. Dokle god igram po pravilima i dok igram onako kako ATP kaže da je fer, onda je u redu. Ništa nemam protiv njega„, rekao je Stefanos Cicipas.

Nisu propustili novinari priliku da Grka podsete na Sinsinati kada ga je Saša Zverev optužio za koučing, tačnije da u toaletu putem sms poruka dobija savete od trenera Apostolosa Cicipasa.

Nikada u karijeri nisam to uradio. Ne znam kakva mašta je potrebna da se dođe dotle. To je nešto što shvatam veoma ozbiljno jer je apsolutno suludo da se misli o tome. To je to„, kratko je odgovorio treći teniser sveta.

Cicipas je rekao da je za sedam, osam minuta u toaletu menjao odeću i da mu je toliko potrebno da to uradi i da došeta nazad do terena.

Ne znam da li postoji neko pravilo koje se tiče toga. Koliko znam u meču od pet setova mogu da idem dva puta u toalet, kada je meč u tri seta onda mogu jednom. To sam pratio kroz čitavu karijeru. Nikada nisam prekršio bilo koje pravilo i ne vidim razlog da to bude problem„.

Cicipas je poručio da je Mari igrao sjajno i da njegova igra inspiriše. Takođe je dodao da Endija mnogo poštuje i da se ugledao na njega kada je bio mlađi.

Tagovi