in

Neverovatnom Rubljovu titula u Dubaiju

Neverovatnom Rubljovu titula u Dubaiju

Andrej Rubljov je šampion turnira u Dubaiju. Ruski teniser je do novog trofeja došao pošto je pobedio Jiržija Veselog 6:3, 6:4.

Ruski teniser osvojio je 10. titulu u karijeri, a drugu ove sezone – prošle sedmice trijumfovao je u Marseju. Ujedno, Andrej u kolekciju dodao peti trofej sa turnira iz serije 500.

U finalu je slavio protiv Veselog za 80 minuta. Čeh je nastojao da bude prvi kvalifikant koji će osvojiti titulu u Dubaiju, posle fantastičnih pobeda nad Bautistom-Agutom, Đokovićem i Šapovalovim, ali nije uspeo.

Rubljov je već na početku stekao prednost, pa je uz brejk poveo 3:1. Uspeo je do kraja da sačuva taj brejk i dobije prvi set.

Odlično je ruski teniser počeo i naredni period, pa je u prvom gemu oduzeo servis rivalu. Ipak, borio se Veseli. Čeh je u izuzetno dugom šestom gemu uspeo da nadoknadi izgubljeno, pošto je iskoristio četvrtu brejk loptu. Međutim, hitro je reagovao Rubljov. Posle velike borbe u narednom gemu, ponovo je imao brejk prednosti. Bez problema je potom priveo meč kraju.

Tagovi