in

Najbolja teniserka sveta se povukla sa samo 25 godina!

Najbolja teniserka sveta Ešli Barti objavila je da se povlači iz profesionalnog tenisa sa samo 25 godina.

Barti, aktuelna osvajačica Australijan opena i Vimbldona, to je saopštila u intervjuu s nekadašnjom teniserkom Kejsi Delakvom.

„U svom srcu, znam da sam spremna. Zahvalna sam za sve što mi je tenis dao, ali spremna sam da se povučem, da jurim druge snove i da odložim rekete“, rekla je Barti i dodala:

„Osvajanje Vimbldona, to je bio jedini istinski san koji sam imala u tenisu, promenilo mi je perspektivu. Tada sam već imala osećaj i razgovarala sa svojim timom. Preostala je jedna stvar – Australijan open“.

Australijanka je istakla da zna koliko je izazovno biti na vrhu tenisa.

„Nemam više to u sebi. Znam da sam potrošena, fizički više nemam šta da dam i emotivno nemam u sebi potrebno htenje. To je, za mene, uspeh – dala sam sve ovom divnom sportu i srećna sam zbog toga“.

Još kao veoma mlada, posle US opena 2014. godine, Barti je pauzirala do februara 2016. i u međuvremenu se bavila kriketom.

„Znam da sam ovo radila i ranije, ali sada je drugačiji osećaj. Hvala svima koji su me podržavali na mom putu. Biću uvek zahvalna na uspomenama koje smo zajedno stvorili“, zaključila je Barti.

Australijanka je u karijeri osvojila tri grend slem titule (Rolan Garos 2019, Vimbldon 2021, Australijan open 2022) od ukupno 15 trofeja. Na Olimpijskim igrama u Tokiju uzela je i bronzu u miks dublu.

Izvor : Sofascore