in

Nadal počeo sezonu porazom

Nadal počeo sezonu porazom

Rafael Nadal je izgubio od Kamerona Norija u prvom meču u sezoni. Radi se o duelu na Junajted kupu na kom su se sastali Španija i Britanija, a rezultat je bio 2:1 za Norija. Po setovima je dobio 3:6, 6:3 i 6:4.

Rafa je dobio prvi set koji je trajao veoma dugo. Skoro sat se igralo prvih devet gemova u duelu, a ključni brejk Španac je napravio u šestom gemu kada je poveo 4:2. Ubrzo je mogao Nori da mu se revanšira ali svoju prvu brejk priliku nije iskoristo te je Rafa slavio 6:3.

Nori je priliku za novi brejk dobio tek polovinom drugog seta. Tada je iskoristio tek petu brejk šansu u šestom gemu pri vođstvu 3:2, a oba tenisera su u naredna dva gema propustila da oduzmu servis rivalu. Na kraju je sa 6:3 Nori priveo set kraju.

Velika borba viđena je i u trećem setu koji je trajao preko jednog sata. Nori je napravio brejk za 3:2, a do kraja seta je morao čak tri brejk prilike da spašava.

Nori je prvi put u karijeri uopšte uzeo set Nadalu. U prethodna četiri duela Nadal je bio veoma ubedljiv, a poslednji put u februaru u Akapulku.