in

Medvedev neće ništa da menja

Medvedev neće ništa da menja

Letos je bio prvi na svetu, sada je sedmi. U jednom trenutku je imao čak pet uzastopnih neuspeha u finalima. Godinu je završio sa četiri uzastopna poraza, na završnom Mastersu je izgubio sva tri meča, i to u taj-brejku, iako je dva puta servirao za pobedu.

Godina kojoj protiču poslednji dani nije donela mnogo zadovoljstva Danilu Medvedevu iako je u jednom trenutku bio na vrhu teniskog svetu. Ali i on sam je svestan da je broj 1 zaradio više zahvaljujući odsustvu Novaka Đokovića sa brojnih turnira, nego svom učinku.

*Od termina u 6.00 do finala Vimbldona: Vraća se Raonić

Ali sve to što je prošao u 2022. neće ga naterati da nešto menja u svom stručnom štabu.

– Imam komplikovanu godinu iza sebe, ali ću nastaviti da radim sa istim ljudima – istakao je Rus u intervjuu za jedan britanski magazin.

Već pola decenije njegov trener je do tog trenutka gotovo nepoznati Žil Servara. Uspon Medvedeva ne može se razdvojiti od saradnje sa Francuzom, mada nisu retke ni scene kada Danil bez pardona, nimalo biranim rečima, viče na svom teniskog učitelja kada mu na terenu ne ide.

– Imam klauzulu u ugovoru sa Žilom po kome mogu svake godine da ga raskinem – otkriva Medvedev.- Svake godine ga produžavamo i već smo se dogovorili da nastavimo saradnju i u 2023.

Za prošlogodišnjeg šampiona Ju-Es opena, nema mnogo dilema.

– Meni je uvek lako da produžimo saradnju – dodaje Danil.- Uvek mi je očigledno da je to najbolja opcija. Ova godina nije bila dobra, ali nije bila ni loša. Osećam da i dalje možemo da napredujemo, i ja kao igrač i on kao trener.

Uvek samokritičan, Medvedev ističe poslednja tri meča kao dokaz.

– U Torinu sam dobro igrao ali sam sva tri susreta izgubio u taj-brejku. Kakve veze Žil ima sa tim? Sve je zavisilo od mene. Zato ćemo i nastaviti da zajedno radimo i ja sam siguran da će to vredeti.

Francuz se slaže:

– Na kraju svake godine ga pitam da li želi da nastavimo zajedno – otkriva Servara koji pre Medvedeva nikada nije imao ni približno slične ni zadatke ni uspehe.- Nikada ne mislim da je to obavezno. Ponekad igrači osete želju za promenama. Mogao bih da razumem ako Danil ima takvu želju, da proba nešto novo, da ima druge izazove jer i ja to ponekad osetim. Tu želju za novim izazovima.

Medvedev je već startovao sa pripremama za novu sezonu. Na egzibiciji u Rijadu nije uspeo da odbrani titulu, poražen je u finalu od Tejlora Frica. Prvi ATP turnir ga čeka u Adelejdu, a konkurencija će biti veoma žestoka – Novak Đoković će najverovatnije biti prvi nosilac.