in

Medvedev bolji od Zvereva za polufinale ATP finala

U derbiju Crvene grupe Danil Medvedev savladao je u tri seta Aleksandera Zvereva 6:3, 6:7, 7:6 i obezbedio plasman u polufinale ATP finala u Torinu.

Obojica su zabeležili pobede u prvim mečevima. U ovom bolje je krenuo Rus. U prvom gemu odbranio je dve vezane brejk lopte, a onda je u već u narednom iskoristio prvu brejk šansu i stekao prednost koju je očuvao do kraja seta.

Zverev je u prvom setu imao tri brejk lopte, ali u drugom nije nijednom došao do brejk šanse. Ali je i uspeo u prvom gemu da spase dve brejk lopte i od tada je uspeo držao servis do taj brejka. Medvedev je došao do prvog mini brejka, ali je nemački teniser odmah uzvratio, preokrenuo na 2:1 uz mini brejk prednosti i uspešno ga čuvao do samog kraja taj brejka, koji je završio novim mini brejkom za 7:3.

U trećem setu obojica su odlično servirala, a jedinu brejk loptu imao je Zverev tek u 11. gemu. Međutim i tu je odluka pala u taj brejku. Zverev je prvi stekao mini brejk prednosti, zatim poveo 3:1, ali je Medvedev potom serijom 5-1 došao do meč lopti. Obe je Zverev spasio, ali nije imao snage za potpuni preokret, već je Medvedev vezao dva poena i došao do velike pobede.

Drugii teniser sveta ima dve pobede i set razliku 4:2, čime je praktično nedostižan za Zvereva, koji može samo da se poravna sa njim, ali je skor u međusobnim duelima na strani Rusa i za onog ko izgubi drugi meč između Beretinija i Hurkača, što znači da je osigurao plasman u polufinale. Zverev u poslednjem kolu igra protiv Hurkača i pobedom bi trebalo da bude polufinalista. Sa 2:0 biće siguran, a sa 2:1 treba sačekati prvo kakav će rasplet biti između Beretinija i Hurkača, a potom i Italijana i Medvedeva.

Tagovi