in

Lajović servirao za pobedu, pa stao

Servirao je Dušan Lajović za pobedu u osmini finala turnira u Buenos Ajresu, ali je na kraju poražen od Federika Korije 4:6, 7:5, 6:4.

Srpski teniser je bio postavljen za petog nosioca. Bio je na korak do pobede protiv Argentinca, pošto je poveo u drugom setu 5:3, a onda servirao. Ipak, u nastavku je Korija diktirao ritam, potpuno je preuzeo inicijativu i napravio preokret.

Odlično je Lajović počeo meč, pa je uz brejk poveo 2:0. Iako se suočio odmah potom sa tri vezane brejk lopte,uspeo je da se izvuče srpski teniser i potvrdi brejk. Nije odustajao Korija, ponovo je u petom gemu imao priliku da nadoknadi izgubljeno, ali mu nije dozvolio Srbin. Novim brejkom je Lajović stigao do 5:1.

Ipak, u nastavku je Argentinac dominirao, lako je osvajao i gemove u kojima je Srbin ubacivao lopticu u igru, pa je smanjio na 5:4.

Dugo je trajao deseti gem. Imao je Korija 40:0, a onda i prednost. Ipak, Lajović je uspeo da dođe do brejk lopte i iskoristi je za dobijen set.

Velika borba vodila se u nastavku. Nadigravali su se teniseri u četvrtom gemu, a Lajović je propustio brejk loptu. Ipak, osmom gemu je oduzeo servis rivalu uz fantastičan poen. Servirao je potom za pobedu, ali je dozvolio rivalu da se vrati. Ponovo je Korija preuzeo inicijativu, izjednačio na 5:5, a onda u dugom gemu napravio brejk za preokret. Potom je odservirao za set.

Sa više samopouzdanja igrao je Argentinac u nastavku, napadao je svaki servis srpskog tenisera. Napravio je brejk u trećem gemu i to mu je bilo dovoljno da napravi razliku i dođe do pobede.

Rival u četvrtfinalu 65. teniseru sveta biće bolji iz meča Rud – Karbaljes Baena.

Tagovi